موارد مربوط به وضعیت نظام وظیفه

-دارا بودن اصل برگ اعزام به خدمت مهلت دار.(بدون غیبت).

-دارا بودن اصل کارت پایان خدمت هوشمند یا کارت هوشمند معافیت دائم (کفالت، پزشکی، …).

- مشمولان دارای برگ معافیت موقت هولوگرام دار بدون غیبت (پزشکی، کفالت و سایر …) در مدت اعتبار آن.

- دانش آموزان سال آخر دوره متوسطه یا پیش دانشگاهی که به صورت حضوری و پیوسته مشغول به تحصیل بوده و تا تاریخ ۳۱/‏۰۶/‏۱۴۰۰‬ در سنوات مجاز تحصیلی (حداکثر ۲۰ سالگی تمام)، فارغ التحصیل می‌شوند.

- فارغ التحصیلان مقطع متوسطه (دارای مدرک پیش دانشگاهی) به شرط اتمام تحصیل حداکثر تا ۲۰ سالگی به صورت پیوسته و حضوری (مدارس روزانه، بزرگسالان و آموزش از راه دور) و در صورتی که وارد غیبت نشده باشند.

تبصره: دانش آموزانی که دوره متوسطه (سال اول متوسطه) را از مهر ۹۱ آغاز کرده باشند، سقف مجاز سنوات تحصیلی آنان حداکثر تا پایان ۲۰ سالگی خواهد بود.

- دانش آموزانی که قبل از سن مشمولیت (قبل از ۱۸ سالگی تمام) موفق به اخذ پیش دانشگاهی شده باشند، به شرط نداشتن غیبت.

توضیح: دانش آموزانی که در سن ۱۷ سالگی و قبل از سن مشمولیت موفق به اخذ دیپلم یا پیش دانشگاهی می‌شوند، چنانچه حداکثر تا شش ماه پس از رسیدن به سن مشمولیت (۱۸ سالگی تمام) وارد دانشگاه شوند، مجاز به ادامه تحصیل می‌باشند؛ در غیر این صورت به دلیل ورود به غیبت، مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود. مگر اینکه در مهلت شش ماه معرفی، خود را از طریق یکی از دفاتر پلیس + ۱۰ به وظیفه عمومی معرفی کرده و در هنگام پذیرش در دانشگاه دارای برگ اعزام بدون غیبت باشند.

تبصره: افرادی که تاریخ اعزام به خدمت آنان قبل از اعلام قبولی یا پذیرش در دانشگاه می‌باشد، لازم است برابر ضوابط مربوط نسبت به تمدید موعد اعزام خود اقدام نمایند. در غیر این صورت به دلیل ورود به غیبت، شرایط ادامه تحصیل را از دست خواهند داد. در ضمن افرادی که در موعد اعزام (مندرج در برگ آماده به خدمت) به خدمت اعزام می‌شوند در صورت پذیرش در مقطع کارشناسی و بالاتر، جهت ادامه تحصیل از خدمت ترخیص خواهند شد.

-طلاب علوم دینی دارنده مدرک دیپلم متوسطه یا مدرک پیش دانشگاهی دارای معافیت تحصیلی حوزه، می‌بایست در هنگام ثبت نام الکترونیکی موافقت نامه ادامه تحصیل مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، مرکز مدیریت حوزه علمیه / یا خراسان / اصفهان ارائه نمایند. در غیر این صورت ثبت نام وی مجاز نیست. بدیهی است در صورت کتمان موضوع به محض اطلاع در هر مرحله از ادامه تحصیل وی جلوگیری به عمل خواهد آمد و حق هیچ‌گونه اعتراضی را ندارد. این گونه دانشجویان برای ثبت نام در نیمسال تحصیلی باید موافقت نامه حوزه علمیه مربوط ارائه نمایند.

- اصل موافقت نامه رسمی از اداره عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و اصل موافقت نامه رسمی از یگان مربوط برای پرسنل ارتش، وزارت دفاع و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران.

- پذیرفته شدگانی که در حال انجام خدمت نظام وظیفه هستند لازم است قبل از ثبت نام الکترونیکی، جهت دریافت نامه ترخیص از خدمت، از طریق سامانه جامع آموزش دانشگاه - قسمت پیشخوان خدمت - قسمت بررسی مسائل آموزشی دانشجو - گزینه ترخیص از خدمت سربازی را انتخاب نمایند تا نامه ترخیص از خدمت به پست الکترونیکی (ایمیل ایشان) ارسال گردد. بدیهی است ثبت نام این قبیل پذیرفته شدگان منوط به ارائه نامه ترخیص خدمت از یگان محل خدمت یا مدیریت وظیفه عمومی ناجا می‌باشد.در غیر این صورت ثبت نام پذیرفته شدگان در حال انجام خدمت سربازی به هیچ وجه امکان پذیر نمی‌باشد.

- کلیه پذیرفته شدگان مشمول خدمت نظام وظیفه، لازم است در اسرع وقت پس از تأیید نهایی ثبت نام، از طریق سامانه جامع آموزش دانشگاه - قسمت پیشخوان خدمت - گواهی اشتغال به تحصیل - فرم درخواست معافیت تحصیلی برای اخذ معافیت تحصیلی از طریق دفاتر پلیس + ۱۰ اقدام نمایند. لازم به ذکر است فرم درخواست معافیت تحصیلی پس از انجام مراحل فوق به پست الکترونیکی (ایمیل ایشان) ارسال می‌گردد. ثبت نام دانشجوی مشمول خدمت نظام وظیفه در نیمسال بعدی منوط به وصول معافیت تحصیلی از سازمان وظیفه عمومی ناجا می‌باشد.

- دانشجویان انصرافی در صورتی که در سقف سنوات تحصیلی اولیه، موضوع تبصره ۱ ماده ۳۳ قانون، انصراف داده و همچنین از تاریخ انصراف آنان در دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذیرش در دانشگاه و رشته جدید بیش از یک سال سپری نشده باشد. مضافاً مشروط به اینکه قبلاً (از تاریخ ۲۲/‏۰۸/‏۱۳۹۰‬ به بعد) از امتیاز یک بار انصراف استفاده نکرده باشند.

تذکر مهم: سنوات تحصیلی کارشناسی از نظر سازمان وظیفه عمومی ناجا حداکثر ۵ سال و دکتری پیوسته حداکثر ۸ سال است.